Vaalit 2019

Jenna Alaspää, 32v

Olen syntynyt Oulussa, mutta asunut lapsuuteni ja nuoruuteni Keski-Pohjanmaalla Vetelissä. Kävin opiskelemassa Helsingissä ja Tampereella. Muutimme perheeni kanssa takaisin Keski-Pohjanmaalle kesällä 2015 ja rakensimme talon.

Olen koulutukseltani sairaanhoitaja - terveydenhoitaja.  Olen tehnyt aiemmin töitä sekä perusterveydenhuollossa että erikoissairaahoidossa. Tällä hetkellä työskentelen SOTE-rakenneuudistushankkeessa Omaolo pääkäyttäjänä.  

Olen ollut vihreiden jäsen vuodesta 2005. Olen ollut Keski-Pohjanmaan Vihreiden ja Vaasan vaalipiirin vihreiden hallituksissa useamman vuoden ja tällä hetkellä toimin Keski-Pohjanmaan Vihreiden puheenjohtajana.

 

Minulle oli tärkeää, että puolueeni on aidosti torjumassa ilmastonmuutosta ja kannattaa tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia. Haluan olla tekemässä tasa-arvoista yhteiskuntaa, jossa panostetaan tulevaisuuteen; koulutukseen, varhaiskasvatukseen, innovaatioihin, puhtaaseen luontoon ja ihmisten hyvinvointiin.

Minulle tärkeintä on, että kaikki ihmiset tällä pallolla saavat yhtä hyvät lähtökohdat elämälleen, riippumatta heidän asuinpaikastaan, iästä, sukupuolesta, vakaumuksesta, perhetaustasta ja seksuaalisesta suuntautumisesta
.


Haluan, että lapsia ja perheitä kohdellaan hyvin, että kaikilla lapsilla on mahdollisuus saada laadukasta varhaiskasvatusta, opiskelurauha ja mahdollisuus opiskella mitä haluaa. Perustulo takaisi jokaiselle suomalaiselle ihmisarvoisen elämän ja yhdessä subjektiivisen päivähoito-oikeuden kanssa tekee työn vastaanottamisesta mahdollista ja aidosti kannattavaa.

Jokaisella ihmisellä tulee olla myös oikeus omaan kehoon ja oikeus päättää seksuaalisuudestaan ja sukupuolestaan. Suomeen tarvitaan translain uudistus. Meidän on aika tunustaa kolmas sukupuoli ja se tosiasia, että kaikki ihmiset eivät mahdu ahtaisiin sukupuolinormeihin. 
 

Ennaltaehkäisy on kaikkein halvinta ja tehokkainta, oli sitten kyse luonnon suojelemisesta, sairauksien ehkäisystä tai lasten tulevaisuudesta. Nyt on aika pelastaa planeettamme, tulevaisuus on lasten ja nuorten.


Tarvitsemme globaalisti tiukempaa ilmastopolitiikkaa ja 
nopeita toimia ilmastonmuutoksen torjuntaan. 
Planeettamme ja sen ihmiset ovat korvaamattomia.
Tule tekemään kanssani Suomesta ja maapallosta 
parempi paikka elää.

Olen ollut vuoden 2017 kunnallisvaaleista asti Kaustisen kunnanvaltuuston ja sivistyslautakunnan jäsen. Vihreiden lista oli Kaustisen ensimmäinen. 

Minulla on usein monta rautaa tulessa. Töiden ja perheen lisäksi aikani kuluu paikallis- ja piiritason politiikassa, sekä yhdistystoiminnan ja käsitöiden parissa. 

WhatsApp Image 2018-10-02 at 22.39.59.jp