Jenna Alaspää, 30v

Olen syntynyt Oulussa, mutta asunut lapsuuteni ja nuoruuteni Keski-Pohjanmaalla Vetelissä. Kävin opiskelemassa Helsingissä ja Tampereella. Muutimme perheeni kanssa takaisin Keski-Pohjanmaalle kesällä 2015 ja rakensimme talon.

Olen koulutukseltani sairaanhoitaja ja tehnyt aiemmin töitä pääasiassa lasten parissa. Tällä hetkellä opiskelen terveydenhoitajan pätevyyttä ja tarkoitukseni on valmistua keväällä 2019, lisäksi aloitin terveystieteen kandidaatin opinnot. Työskentelen myös opintojen lisäksi perusterveydenhuollossa kiertävänä sijaisena. 

Olen ollut vihreiden jäsen vuodesta 2005. Minulle oli tärkeää, että puolueeni on aidosti torjumassa ilmastonmuutosta ja kannattaa tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia. Haluan olla tekemässä tasa-arvoista yhteiskuntaa, jossa panostetaan tulevaisuuteen; koulutukseen, varhaiskasvatukseen, innovaatioihin, puhtaaseen luontoon ja ihmisten hyvinvointiin.

Minulle tärkeintä on, että kaikki ihmiset tällä pallolla saavat yhtä hyvät lähtökohdat elämälleen, riippumatta heidän asuinpaikastaan, iästä, sukupuolesta, vakaumuksesta, perhetaustasta ja seksuaalisesta suuntautumisesta
.


Minulle on erityisen tärkeää, että lapsia ja perheitä kohdellaan hyvin. Haluan, että kaikilla lapsilla on mahdollisuus saada laadukasta varhaiskasvatusta, opiskelurauha ja mahdollisuus opiskella mitä haluaa. Perustulo takaisi jokaiselle suomalaiselle ihmisarvoisen elämän ja yhdessä subjektiivisen päivähoito-oikeuden kanssa tekee työn vastaanottamisesta mahdollista ja aidosti kannattavaa.

Jokaisella ihmisellä tulee olla myös oikeus omaan kehoon ja oikeus päättää seksuaalisuudestaan ja sukupuolestaan. Suomeen tarvitaan translain uudistus. Meidän on aika tunustaa kolmas sukupuoli ja se tosiasia, että kaikki ihmiset eivät mahdu ahtaisiin sukupuolinormeihin. 
 

Ennaltaehkäisy on kaikkein halvinta ja tehokkainta, oli sitten kyse luonnon suojelemisesta, sairauksien ehkäisystä tai lasten tulevaisuudesta. Nyt on aika pelastaa planeettamme, tulevaisuus on lasten ja nuorten.
Tarvitsemme globaalisti tiukempaa ilmastopolitiikkaa ja 
nopeita toimia ilmastonmuutoksen torjuntaan. 
Planeettamme ja sen ihmiset ovat korvaamattomia.
Tule tekemään kanssani Suomesta ja maapallosta 
parempi paikka elää.

Olen ollut vuoden 2017 kunnallisvaaleista asti Kaustisen kunnanvaltuuston ja sivistyslautakunnan jäsen. Vihreiden lista oli Kaustisen ensimmäinen. 

Minulla on usein monta rautaa tulessa. Opintojen ja perheen lisäksi aikani kuluu harrastusten ja vapaaehtoistyön parissa. Pidän käsitöiden tekemisestä, kuulun Marttoihin. Olen mukana MLL perhekahvilaa Kaustisella, kun ehdin. Olen mukana kantovälinetreffien järjestämisessä, kannan kuopustamme vielä, kun on mahdollista. 

 LIITY VIHREISIIN 

©2018 by Jenna Alaspää. Proudly created with Wi.com

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon